čtvrtek 10. září 2009

Nightlife in Helsinki

Za posledních několik dní jsme téměř každý večer strávili na nějaké akci. Musím říct, že mě až překvapuje, kolik jich je... V pondělí to byla sauna párty.
Zleva: Linda, Guillaume, Anne, Matthieu, Pavel a Sophie
Myslím, že sauna party se pořádají celkem často. Tahle sauna byla malá budova, se dvěma saunami, společenskou místností a malou kuchyňkou/barem. V hlavní místnosti se popíjelo a když měl někdo náladu, šel do sauny. Ti nejotrlejší potom vyběhnou ven a naskákají do moře :-)
V úterý jsme si řekli, že bychom mohli být trochu kulturnější a vyrazili do Helsinek na akci v rámci design week, který v Helsinkách právě probíhá. Bohužel jsme přišli pozdě a nestihli jsme asi to nejzajímavější z celého programu - módní přehlídku. Celá akce se odehrávala ve velké hale, kde bylo spoustu lidí, u mnohých z nich bylo vidět, že to jsou "umělci" :-). Probíhala tady výstava obrazů a nějaké workshopy.
No až tak kulturní jsme nebyli, vydrželi jsme tam asi hodinku a pak se vydali hledat nějaký ten bar :-)
Našli jsme jeden poblíž Kamppi, kde měli pivo za neuvěřitelných EUR 2.50! Což je na Helsinky rekordně nízká cena (většinou se pohybuje kolem EUR 5-6). Jsem zvědavá, jestli se nám ho ještě někdy podaří najít... 
A takhle vypadá čerstvě natočené helsinské pivo...mňam... našinci jásají:
No a ve středu jsme se byli trochu projít po pobřeží (a na místním hřbitově) při západu slunce

a večer navštívili bar poblíž Helsinského nádraží, kde je každou středu akce pivo za EUR 1.5. Musím říct, že tu bylo docela narváno...

Žádné komentáře:

Okomentovat