pátek 4. září 2009

První dny

Zážitky z prvních dnů jsou docela nabité. Musím říct, ze si připadám, jako bych tu byla už nejméně týden. Od té doby, co jsem přiletěla jsem se prakticky zastavila až teď. 


Ve středu a ve čtvrtek jsme totiž měli na programu orientation days, kde jsme měli různé přednášky, které byly více či méně zajímavé, spoustu papírovnání, seznamování se a nějakou tu párty.

Během těchto dvou dnů jsem se seznámila s docela velkou skupinkou lidí různých národností (převažují hlavně Francouzi, pak je tu pár Řeků a nějací ti Češi). Ve středu po orientation days se plynule přešlo v celoškolní orienteering, kde se sešlo spoustu studentů ve tradičním školním oblečení, což jsou ve skutečnosti montérky různých barev podle fakult, na které se přiváže, nalepí a našije všechno co se doma najde, nebo co by se mohlo hodit. K tomu má každý na hlavě takovou legrační čepičku s dlouhou bambulí, na kterou jsou ale všichni velice hrdí.

Samotný orienteering byl docela sranda. Původně se mělo chodit ve skupinkách po 6-10, ale my jsme vytvořili jednu velkou mezinárodní skupinu, takže nás bylo asi 16. Obcházeli jsme různá stanoviště, kde se představovaly různé místní spolky od filmového klubu, přes politické strany až po hasičský orchestr, a na těchto místech se potom měly plnit různé úkoly za něž se dostávaly body. My jsme ovšem hned po startu místo ke stanovištím zamířili do místního obchůdku, abychom si koupili něco k jídlu, ale hlavně pivo, protože v tom jsme za ostatními studenty byli dost pozadu. Nejlevnější pivo nevalné kvality jsme pořídili tuším za cca 0.85 EUR, ovšem byla to jen třetinka. 

Po tom co jsme zvládli několik stanovišť (mezi nimi např. karaoke, na které jsme si vybrali finskou píseň - měli jsme s ni docela úspěch:-) a získali tak spoustu bodů), se výsledky měly odevzdat na afterparty. Myslím, že nikdo netuší jak jsme dopadli, ale party byla docela fajn :-) Trochu problém je akorát dostat se v noci domů, protože přímý autobus nejede a na přestupu autobusy moc nenavazují, takže se půl hodiny čeká, takže cesta pak trvá skoro hodinu. Příště budu asi přespávat u kamarádky.

Včera jsme se pro změnu s naší partičkou byli podívat v centru Helsinek na ohňostroj, který zde zahajoval týden designu a musím říct, že byl opravdu moc pěkný. Byly celkem čtyři s 15-minutovými přestávkami, takže během nich jsme se přesouvali po Helsinkách, abychom měli různý výhled. Začali jsme v jednom z parků a došli až na pobřeží do přístavu.

Tohle je jen pár snímků z ohňostroje. Zatím se mi ještě nepodařilo udělat nějaké další zajímavé fotky. Pořád na ten foťák totiž zapomínám :-) tak snad příště. Jinak ještě trochu popisu: horní fotka: zleva: Italka Katarína, Francouzka Sophie (moje spolubydlící), Polák Bartoloměj. Na dolní fotce je uprostřed Linda, která taky studuje Geodézii na ČVUT.

Žádné komentáře:

Okomentovat